Sculpted Masterpiece

A beautiful bespoke masterpiece in this glamorous townhouse with our showstopping, exclusive Hammered Pewter Metallic specialist paint finish. Formerly two large separate spaces; kitchen and dining, the brief was to bring the vast space together as one effortlessly. A colossal soft geometric sculptured Island centre piece forms the heart of the space in a modern flat panel handle-less design, here the social cooking area is housed, along with a striking piano bar perching area and softened with a more formal, inviting dining banquette.  The central structural support beam was embraced into the island design and cladded with antique mirror to create a floating effect. A secondary cooking zone is housed in a tall bank with mock mantle concealing a protected fire surround in the listed building. The perimeter units are in traditional Plain Norfolk ¼ bead door styling. Complete with a bespoke Gin cupboard with curved serving peninsular and large bi-folding door house-keepers cupboard with small appliance garage to house coffee machine and small appliances as well as display crocks. The existing kitchen larder was fully utilised and refurbished with bespoke, shaped quartz cold shelves. Clear zoned areas and proportion bring this very large space together harmoniously with balance, along with colour tones, textures and shape, mixed with the combination of traditional and contemporary style, creating a state of the art modern masterpiece of a kitchen.